11 burse pentru profesori din România care dezvoltă cursuri de tehnologii noi

11 burse pentru profesori din România care dezvoltă cursuri de tehnologii noi

Știri

Aplicațiile au provenit de la cadre universitare din 34 de facultăți din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu, Galați, Brașov și Suceava. Cele mai multe programe – 23 – au fost înscrise la categoria „Tech For All”, de către profesori care au introdus tehnologia și au inovat în cursurile și laboratoarele pe care le predau la facultăți non-tehnice.

„Ne bucurăm că există inovație continuă în mediul universitar, fapt demonstrat prin numărul record de înscrieri din acest an la programul Bursele ANIS, și prin calitatea proiectelor depuse. Am reușit cu acest program nu doar să așezăm la aceeași masă industria și mediul universitar în acești șase ani, dar și să venim cu un plus de motivație pentru alinierea programei universitare la cele mai noi tehnologii. Suntem convinși că studenții pregătiți de cei peste 60 de câștigători ai Burselor ANIS vor fi mult mai bine antrenați pentru proiectele complexe la care urmează să lucreze. Am apreciat entuziasmul și pasiunea tuturor tinerilor profesori care au participat la program, care cu siguranță se transmit și studenților lor”, spune Corina Vasile, Director Executiv ANIS.

Aplicațiile au fost evaluate de către un juriu format din profesori universitari de la facultățile din mai multe centre universitare și top manageri din industria de software.

În cele 6 ediții ale programului Bursele ANIS, au fost înscrise peste 200 de proiecte, de la mai mult de 50 de facultăți din toată țara, din 20 de universități iar valoarea totală a celor 67 de burse acordate se ridică 335.000 de euro.

 

Sursa: Economica.net