„Am stat 59 de ore la coadă. Puteai să mergi la toaletă doar însoțit de un polițist”. Rușii s-au călcat în picioare pentru bilete la „Spărgătorul de nuci”

„Am stat 59 de ore la coadă. Puteai să mergi la toaletă doar însoțit de un polițist”. Rușii s-au călcat în picioare pentru bilete la „Spărgătorul de nuci”

Știri

 

Sute de oameni au stat la intrare zile întregi, trei weekenduri la rând, au înghețat și și-au împărțit sandvișurile și ceaiul fierbinte, totul de dragul spectacolului de balet „Spărgătorul de nuci” (6 reprezentații, între 29 decembrie și 7 ianuarie), de la Teatrul Balșoi din Moscova, scriu MSK1, Business FM, Lenta și Bloknot.

Vânzarea biletelor la Teatrul Bolșoi pentru „Spărgătorul de nuci” a început în dimineața zilei de 4 noiembrie.

Pentru a putea vedea spectacolului de la Teatrul Bolșoi, trebuia mai întâi să stai la coadă pentru brățările cu număr de ordine, eliberate pe bază de pașaport cu o seară înainte ca biletele propriu-zise să fie puse în vânzare.

Pentru 6 spectacole, spectatorilor obișnuiți le-au fost alocate doar 400 de brățări.

„Pneumonie, cădere nervoasă, dureri articulare”

„Pneumonie, cădere nervoasă, dureri articulare”, a enumerat unul dintre moscoviți problemele de sănătate după ce a stat mai multe multe ore pe stradă, în speranța că va obține un bilet.

„Ca să nu pierzi rândul, nu puteai să mergi la toaletă decât cu un polițist. Plecai cu el, reveneai cu el“,, a declarat o persoană care a reușit să intre în posesia tichetului de intrare.

„Am stat la coadă coadă 59 de ore“, a spus o rusoaică pentru TV Zvezda. Femeia a explicat că s-a așezat la rând miercuri, 8 noiembrie, după prânz. „Desigur, la final eram epuizată”, a spus ea.

Ea a achiziționat două bilete, pentru ea și fiica ei, căreia a decis să-i facă un cadou pentru a 16-a aniversare. „După balet, vom merge în Piața Roșie, pentru a sărbători Anul Nou”, a adăugat ea.

„Au suferit pentru artă”

„Au suferit pentru artă: spectatorii se plâng de aglomerație și confuzie la coada pentru bilete la Spărgătorul de nuci”, a titrat portalul BFM.

Mulți au venit provizii de mâncare, medicamente, pături și scaune. Au fost nevoiți să petreacă trei zile în frig.

Două persoane au fost rănite la coadă, în timpul unei învălmășeli. Altele au suferit atacuri de panică.

Săptămâna trecută, Comisia pentru Cultură a Dumei de Stat a abordat Teatrul Bolșoi cu o propunere fie de a schimba sistemul de vânzare a biletelor, fie de a crește numărul de spectacole „Spărgătorul de nuci”. Dar directorul general Vladimir Urin, a refuzat.

Baletul de Ceaikovski este prezentat în mod tradițional la Teatrul Bolșoi în perioada Anului Nou și în sezonul sărbătorilor. În 2023, „Spărgătorul de nuci” va avea premiera pe 23 decembrie.

Anul trecut, costul biletelor la „negru” ajuns la 200 de mii de ruble (2.000 de euro).

Deputații din Dumă, bilete mai ieftine pentru locuri preferențiale

În timp ce oamenii stau la coadă zile întregi pentru bilete, deputaților Dumei de Stat li se oferă locuri de lux pe sume modice.

„În timp ce oamenii obișnuiți sunt nevoiți să stea la cozi lungi de kilometri timp de săptămâni pentru a cumpăra bilete la Teatrul Bolșoi la un preț de 40-60 de mii de ruble (400-600 de euro), pentru deputații Dumei de Stat biletele sunt vândute zilnic la un preț de până la 15.000 de ruble (150 de euro)”, a scris portalul Bloknot.

Canalul de Telegram, BRIEF a dezvăluit că Teatrul Bolșoi vinde direct bilete către aparatul Dumei de Stat pentru locuri preferențiale pentru toate producțiile și spectacolele cele mai populare. 

Foto: msk1.ru

 

Sursa: Libertatea