Argumentul invocat la Curtea Supremă de avocații lui Mario Iorgulescu, care încearcă să anuleze pedeapsa de 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”

Argumentul invocat la Curtea Supremă de avocații lui Mario Iorgulescu, care încearcă să anuleze pedeapsa de 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”

Știri

 

Avocații lui mario Iorgulescu au afirmat, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că acesta are leziuni cerebrale încă din copilărie şi nu înţelege ce se întâmplă la proces, informează Agerpres.

Mario Iorgulescu, fugit în Italia, a introdus prin intermediul avocaţilor săi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o cale extraordinară de atac – recursul în casaţie. Prin această modalitate el încearcă să scape de pedeapsa de 13 ani şi 8 luni de închisoare primită pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Joi, în sala de judecată, avocatul lui Iorgulescu a susţinut că tânărul nu poate participa la proces, deoarece are încă din copilărie leziuni cerebrale, aşa cum arată o investigație efectuată Italia cu un aparat medical performant.

„Este un aspect învederat inclusiv în faţa instanţei de apel. Este un dispozitiv medical performant, care a relevat, din păcate, aceste afecţiuni ireversibile de care suferă şi au avut un rol (în producerea accidentului – n.r.). Se află în imposibilitatea de a participa efectiv la un proces penal, că nu înţelege ce se întâmplă”, a spus avocatul la ieşirea din sala de judecată.

De asemenea, apărătorii au solicitat schimbarea încadrării juridice, susţinând că Mario Iorgulescu nu ar fi trebuit judecat pentru săvârşirea infracţiunii de omor în legătură cu producerea unui accident rutier.

Instanţa supremă a amânat pentru data de 11 aprilie pronunţarea unei decizii în cazul recursului în casaţie introdus de apărarea lui Mario Iorgulescu.

Cum s-a produs accidentul mortal

În seara de 7 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a mers la o petrecere, într-o localitate de lângă Bucureşti. Martorii audiaţi de procurori au declarat că, în jurul orei 3:00, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, Iorgulescu jr s-a urcat la volan și a plecat spre Capitală. Conducea o mașină primită cadou de la tatăl său, în valoare de 300.000 de euro.

La intrarea în București, având 143 km/h, după cum au stabilit anchetatorii, Mario Iorgulescu a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism. Acesta era condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc. Doi copii au rămas atunci orfani de tată.

Mario Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l şi, potrivit acuzării, în mostrele biologice recoltate de la el au fost depistate: „cocaină și metabolit; diclofenac (metaboliți); fentanil”.

După ce a provocat accidentul, Mario Iorgulescu, rănit fiind, a fost internat la spitalul Elias și apoi transferat de familie în Italia.

 

Preluare: Libertatea Read More