Autocar cu 20 de pasageri, din România, blocat de polițiștii germani pe autostradă. Ce au descoperit

Autocar cu 20 de pasageri, din România, blocat de polițiștii germani pe autostradă. Ce au descoperit

Știri

 

Un autocar înmatriculat în România a fost blocat în Germania, după ce, în urma unui control pe o autostradă, au fost descoperite numeroase defecțiuni. Pasagerii au fost dați jos, fiind ulterior preluați de microbuze pentru a-și continua călătoria, relatează Rotalianul.

Poliția germană a anunțat într-un comunicat că autocarul transporta 20 de pasageri. Miercuri, 27 martie, a fost oprit pentru control pe Autostrada 44 din districtul Kassel, deoarece depășise limita de viteză.

În timp ce au efectuat o inspecție tehnică amănunțită, autoritățile au descoperit numeroase defecțiuni, inclusiv un disc de frână fisurat, o crăpătură orizontală pe parbriz în zona de vizibilitate a șoferului și un sistem de suspensie pneumatică defectuos, care provoca oscilații repetate ale vehiculului.

De asemenea, au fost observate fisuri la sudurile axelor remorcii atașate. Din cauza acestor probleme, autoritățile au decis să nu mai permită continuarea călătoriei cu pasagerii la bord.

Trimis la service pentru reparații

Autovehiculul a fost trimis de către autorități la cel mai apropiat service pentru reparațiile necesare. Pentru a se asigura că autocarul nu va transporta călători înainte de remedierea defecțiunilor, la roată a fost aplicată o clemă.

Mai mult decât atât, oamenii legii au stabilit că șoferii autobuzului nu au operat corect dispozitivul de control al timpilor de lucru, ceea ce a ridicat suspiciuni privind înregistrarea timpilor de conducere și odihnă.

Împotriva celor doi conducători auto, în vârstă de 32 și 33 de ani, au fost inițiate proceduri legale pentru încălcarea regulilor de ordine publică, cu impunerea unor garanții de 1.190 de euro, pentru asigurarea desfășurării corespunzătoare a procedurilor legale.

 

Preluare: Libertatea Read More