Autoritățile au deschis o anchetă după ce mirele și nașul au împrăștiat „gaz de râs” din două butelii, la o nuntă, în Thailanda | VIDEO

Autoritățile au deschis o anchetă după ce mirele și nașul au împrăștiat „gaz de râs” din două butelii, la o nuntă, în Thailanda | VIDEO

Știri

 

Un cuplu thailandez și-a stropit invitații cu „gaz de râs”, în timpul petrecerii de nuntă de la un local din provincia Phetchaburi, centrul țării, relatează Bild și portalul local Khaosod. Imaginile evenimentului din 27 ianuarie au ajuns pe rețelele sociale, iar autoritățile locale au deschis o anchetă.

Imaginile îl arată pe mire, Anupong Munkong, golind conținutul unei butelii cu protoxid de azot, cunoscut și caz „gaz de râs” sau „drogul de petrecere”, în timp ce mireasa sa, Sakaewan Onnom, dansa alături de el. După aproximativ un minut, nașul apare pe ringul de dans și pulverizează în direcția invitaților conținutul unei alte butelii.

„A fost distractiv, toată lumea s-a distrat de minune. Gazul fost o cascadorie amuzantă și nimeni nu s-a plâns”, a declarat un invitat, pentru presa locală.

„Gazul de râs” poate fi toxic dacă este inhalat în cantități mari. Expunerea la concentrații foarte mari de chiar și pentru doar câteva minute poate determina leșin și sufocare din cauza lipsei de oxigen. Dozele mai mari sunt fatale.

Potrivit legii thailandeze, vânzarea de „gaz de râs” în scopuri ilegale este interzisă și este pedepsită cu pedepse între 3 și 5 ani de închisoare.

Cunoscut și ca „drogul de petrecere”, protoxidul de azot este, după canabis, a doua cel mai des consumată substanță de către tinerii din Anglia, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Guvernul britanic intenționează să revizuiască legile privind consumul abuziv de droguri, astfel încât persoanele care se droghează cu protoxid de azot să fie urmărite penal.

Ziarul britanic The Sun a scris că un star din Premier League a devenit primul fotbalist care a ajuns la dezintoxicare pentru o dependență de „gaz de râs”.

 

Sursa: Libertatea Read More