Autostrada București Sud : Aktor a început ridicarea grinzilor metalice la pasajul peste Magistrala CFR București-Craiova/Până de Paște se sudează și secțiunea centrală la pasajul peste A 1 de la Ciorogârla

Autostrada București Sud : Aktor a început ridicarea grinzilor metalice la pasajul peste Magistrala CFR București-Craiova/Până de Paște se sudează și secțiunea centrală la pasajul peste A 1 de la Ciorogârla

Știri

[[{“value”:”

Aktor, constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Sud a început ridicarea grinzilor la pasajul peste Magistrala CFR 100 București-Craiova. Se montează primele grinzi metalice la pasaj și tot luna aceasta urmează să fie sudată și secțiunea centrală a pasajului peste Autostrada A 1 București-Pitești de la Ciorogârla. Lotul 3 al Autostrăzii A 0 Sud este cel mai important lot de autostradă și  trebuie deschis până la finalul anului pentru a asigura legătura între A 1 București -Pitești și A 2 Autostrada Soarelui pe toți cei 52 de kilometri ai semi inelului sudic de pe A 0.

Pentru luna martie, Ministerul Transporturilor a comunicat un progres de 3-4 %, cu un stadiu fizic de execuție de 63 % după cum Economedia a explicat aici. Pentru finalizarea lotului 3 ar fi nevoie de un progres cuprins între 5 și 7 %/lună. Potrivit raportărilor oficiale, Aktor lucrează cu peste 400 de drumari și 200 de utilaje pe lotul 3.

Imagini recente cu șantierul Lotului 3 A 0 Sud au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructura Romania :Lucrări în execuție:
 Structuri:
– Cofrări și armări plăci de suprabetonare pasaj DJ602, pod Ciorogarla;
 Montare predale pod peste râul Sabar;
 Armare și decofrare elemente structurale pasaj peste DJ601;
Sudare plăcuțe aparate de reazem pasaj pe DC128;
 Lucrări premontaj tablier metalic la pasaj CF;
– Montaj aparate de reazem la pasaj DE;
– Sudare elemente metalice la pasaj peste A1.
– Relocări utilități:
 Amenajare traseu conductă, relocare conductă;
 Lucrări de relocare – Transgaz.
Antreprenor: Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL;
Lungime traseu: 17,96 km.;
Durată contract: 42 de luni (12 luni proiectare, 30 de luni execuție);
Valoare contract: 853,42 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: Programul Transport (PT);
Stadiu actual: 63%. ” -CNAIR

“}]] 

Preluare: Economedia.ro Read More