Autostrada Transilvania : CNAIR caută firmă de pază și patrulare pe lotul Biharia-Borș II/Contractul pentru lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău, contestat la CNSC

Autostrada Transilvania : CNAIR caută firmă de pază și patrulare pe lotul Biharia-Borș II/Contractul pentru lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău, contestat la CNSC

Știri

[[{“value”:”

Compania de Drumuri a scos la licitație un acord-cadru cu o durată de 4 ani pentru servicii de pază și patrulare pe lotul Biharia -Borș 2 al  Autostrăzii Transilvania (A3). Contractul cu o valoare de 4 milioane lei include pază și patrulare pe cei 5,5 kilometri de autostradă inaugurați în 2020 și pentru Centrul de Întreținere CNIAR de pe DN 19. De joi, 28 martie, ,,ciotul” Biharia-Borș II este mult mai circulat odată cu deschiderea Drumului Expres Oradea-Borș II, legătura între centura Oradea și Autostrada Transilvania (A 3). Peste 2 ani ar urma să fie și conexiunea cu lotul de 29 km. Precon/Selina Biharia-Chiribiș, contract semnat luna aceasta.

Potrivit caietului de sarcini pe care l-a studiat Economedia, paza se execută 24 h din 24 h cu un echipaj la punct fix la CIC DN 19 și unul mobil care va patrula pe toată lungimea autostrăzii. Mașinile vor fi dotate cu GPS și girofar galben, iar CNAIR solicită și o mașină de rezervă.

,,Asigurare pază patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe Autostrada: A3, subsectiunea BIHARIA-BORS km 59+100 – km 64+450 si CIC pe DN 19 km 15+400 stanga”- ACORD CADRU- 48 luni Valoarea estimata a acordului cadru: Valoarea maxima a acordului cadru este de 3.918.172,80 lei fara TVA Valoarea minima a acordului cadru este de 2.884.142.40 lei fara TVA”-SEAP. Ofertele pot fi depuse până pe 23 aprilie, iar prețul are 95 % din punctaj.

Pentru un alt contract de servicii pază și patrulare pe Autostrada Transilvania și anume pe lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău (lotul Nurol inaugurat în septembrie 2023) desemnarea câștigătorului a fost contestată la CNSC de City Lock. Deși anonimizată, contestația se bazează pe faptul că oferta câștigătoare ar avea un preț neobișnuit de mic. În documentele de la CNSC apare o cerere de intervenție a Akyle Security, cel mai probabil desemnat câștigător.

Pentru lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș, contract semnat cu Erbașu, CNAIR a primit patru oferte :

1. Ofertant unic: AKYLE SECURITY,

2. Ofertant unic: AXIS SECURITY,

3. Ofertant unic: CITY LOCK SECURITY,

4. Asociere: TETRA SISTEMS GUARD (Leader),ARES GUARD SRL, potrivit datelor din SEAP pe care le-a consultat Economedia. 

„Obiectul contractului: Servicii de asigurare pază patrimoniu pentru post fix pe Autostrada Transilvania A3 Sector 3C : Viaduct km 6+655 – 8+435 si depozit grinzi de la Suplacu de Barcau km 6+650 ; Depozitul de agregate de la Abram A3 km 21+500 ; Depozitul Chiribis km 25 ; Depozitul agregate Salard A3 km 51 si post mobil patrulare cu auto pe A3 km 4+360 – km 59+100 = 54,700 km”, arată informațiile din SEAP.

Sursa FOTO : captură Canal YouTube Marin Marian

 

 

“}]] 

Preluare: Economedia.ro Read More