Bitcoin sparge (temporar) pragul de 37.000 de dolari

Bitcoin sparge (temporar) pragul de 37.000 de dolari

Știri

Ether a avut totuși o săptămână mai puternică decât bitcoin, crescând cu aproape 7,8% în șapte zile. A început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 1.880 de dolari, dar a urcat joi la peste 2.100 de dolari pentru prima dată din mai 2022. Criptomoneda s-a retras ușor, dar se tranzacționează în continuare la peste 2.000 de dolari. Pe parcursul a 12 luni, prețul ETH a crescut cu peste 67%.

În alte evolutii de pe piața cripto, solana a înregistrat o performanță săptămânală puternică, prețul său crescând cu 42%. Ascensiunea criptoactivului vine ca urmare a cererii mari pentru acesta pe piața futures și a creșterii robuste a cererii sale DeFi.

Noutăți care atrag atenția

HSBC va oferi servicii de custodie a titlurilor de valoare în formă de jetoane

Marea instituție financiară globală HSBC va oferi clienților instituționali servicii de custodie a activelor digitale, alături de un partener elvețian, Metaco. Serviciul de custodie va fi lansat în 2024 și se va afla alături de platforma de emitere de active digitale a băncii, denumită HSBC Orion.

Veniturile din mineritul de bitcoin ating un vârf în 2023

Veniturile obținute din mineritul de bitcoin au atins un vârf în 2023, potrivit datelor blockchain.com. Creșterea veniturilor vine în paralel cu creșterile semnificative de preț la care a asistat piața în ultimele săptămâni.

Numărul de milionari bitcoin crește vertiginos

Numărul așa-numiților milionari bitcoin a crescut în 2023, potrivit datelor de la BitInfoCharts. Numărul de portofele care dețin bitcoin în valoare de peste 1 milion de dolari a crescut cu 237% în acest an, valoarea criptoactivului fiind determinată în mare parte de participanții instituționali de pe piață, conform raportului.

Simon Peters este analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

 

Sursa: Economica.net