Captură record de droguri în Argeș. Procurorii DIICOT și polițiștii au confiscat peste 230 de mii de pastile de ecstasy în valoare de patru milioane de euro.  Doi cetățeni turci au fost reținuți.

Captură record de droguri în Argeș. Procurorii DIICOT și polițiștii au confiscat peste 230 de mii de pastile de ecstasy în valoare de patru milioane de euro.  Doi cetățeni turci au fost reținuți.

Știri

 

Potrivit unui comunicat DIICOT, în perioada septembrie – octombrie, cei doi inculpați, cetățeni turci, aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale, au depozitat și deținut în vederea vânzării, o cantitate totală de 231.997 de comprimate ecstasy, drog de mare risc. În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă 46 de pungi de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 de  comprimate.

Comunicatul integral DIICOT: 

“La data de  10.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic  de droguri de mare risc.

S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, inculpații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau  fără forme legale) au depozitat și deținut în vederea vânzării, cantitatea totală de 231.997 de comprimate  ecstasy (MDMA, drog de mare risc).

În urma percheziției efectuate în cauză,  au fost descoperite și ridicate  dintr-o  remorcă garată în incinta unei parcări private din  județul Argeș,  46 de pungi în  greutate de aproximativ 2,2 kilograme  fiecare, conținând în total   231.997 de comprimate  ecstasy .

Urmează să  fie  sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

 

Sursa: Biziday – Read More