Ce este Galaxy Ring

Ce este Galaxy Ring

Știri

 

Trăim într-o epocă în care tehnologia evoluează cu viteza fulgerului, iar asta face ca oamenii să aibă la dispoziție o mulțime de dispozitive inteligente care au rolul de a ne face viața mai ușoară și mai plăcută. Cu greu ne putem imagina o lume fără tehnologie, iar marile companii din domeniul tehnologic modelează economia la nivel global, stabiliesc noi tendințe și provoacă schimbări în toate segmentele de afaceri. În general, acestea se implică în cercetarea, dezvoltarea și fabricarea de bunuri și de servicii bazate pe tehnologie.

În lumea tehnologiei moderne, Samsung este unul dintre liderii mondiali, iar smartphone-urile pe care le produce se numără printre cele mai bune de pe piață. În ciuda succesului pe care îl are cu gama sa de telefoane mobile inteligente, coreenii se pregătesc de lansarea unui nou gadget revoluționar, denumit Galaxy Ring. Debutul acestuia este din ce în ce mai aproape, iar în acest articol îți vom spune ce este, ce funcții și ce specificații va avea gadget-ul care mai târziu în acest an va intra în concurență directă cu celebrul inel inteligent al finlandezilor de la Oura, liderul actual al segmentului de „wearables”.

Surpriza numită Galaxy Ring

Cu ocazia evenimentului „Galaxy Unpacked 2024”, Samsung a prezentat cele mai noi produse de top. Cele mai importante dintre acestea au fost noile modele de smartphone-uri din seria Galaxy S24 – Ultra, S24+ și S24 –  toate dispunând de revoluționara tehnologie Galaxy AI.

Însă acestea nu au fost singurele gadget-uri pe care coreenii le-au dezvăluit cu această ocazie. În plus, Samsung a prezentat și un teaser video surpriză cu cel mai nou dispozitiv dezvoltat de gigantul tehnologic coreean. Denumit în mod sugestiv Galaxy Ring, noul gadget a fost confirmat, practic, printr-o actualizare recentă a aplicației „Samsung’s Galaxy Wearable” și ne oferă o fereastră de lansare pentru dispozitiv. Deși se credea că Galaxy Ring va fi prezentat mai în detaliu, prezentarea a fost una foarte scurtă și a oferit o privire de ansamblu asupra designului inelului inteligent.

Ce este Galaxy Ring

Filmulețul a dezvăluit un inel cu un design elegant, circular, finisat într-o nuanță de argintiu, care în partea sa inferioară părea să aibă mai mulți senzori. Aceste detalii sugerează că gadget-ul va avea mai multe funcții orientate către monitorizarea stării de sănătate și a condiției fizice, întocmai ca un smartwatch sau a unei brățări inteligente, relatează The Verge.

Reprezentanții Samsung au descris viitorul Galaxy Ring drept un dispozitiv accesibil pentru sănătate și wellness, care integrează caracteristicile din aplicația Samsung Health, cea care te ajută să-ți gestionezi starea generală de fitness și starea de bine, oferind informații și instrumente de referință relevante. Detaliile specifice privind funcțiile și specificațiile, precum și când va apărea dispozitivul sau cât va costa acesta nu au fost divulgate. Cu toate acestea, știm că viitorul inel inteligent Galaxy va fi o combinație de design modern sofisticat și funcționalități avansate, menit să ofere o experiență de utilizare excepțională. Dincolo de faptul că, în mod evident, avem de-a face cu un inel, rezistența la apă, praf și zgârieturi va extinde utilizarea dispozitivului în diferite medii, de la antrenamente intense până la utilizare zilnică obișnuită.

Ce știm despre viitorul Galaxy Ring

Potrivit publicației sud-coreene The Elec, viitorul Galaxy Ring se află încă în plin proces de dezvoltare. De asemenea, se spune că Samsung ar urma să producă acest inel inteligent în patru dimensiuni pentru a răspunde, astfel, mai multor grosimi ale degetelor consumatorilor. Cu toate acestea, asta nu reprezintă decât jumătate din totalul modelelor pe care le oferă inelul Oura, care pune la dispoziție dimensiuni de la 15,2 până la 20,9 mm. Un alt jucător pe acest segment, GT Acom care produce Vital Ring, produse inelul său tot în patru dimensiuni (diametrul interior de la 17,7 până la 22,6 mm). La fel ca alte dispozitive inteligente, noul inel al coreenilor va avea montați pe interior mai mulți senzori, între care unul care va monitoriza ritmul cardiac. Aceștia vor monitoriza starea fizică și cea de sănătate a utilizatorului și vor oferi informații utile prin intermediul unei aplicații mobile pentru smartphone.

Spre deosebire de alte dispozitive similare, Galaxy Ring va dispune și de funcții mai avansate, cum ar fi monitorizarea tensiunii arteriale și detectarea fibrilațiilor. Cu toate acestea, unele dintre aceste funcționalități ar putea necesita aprobarea FDA (Food and Drug Administration), care poate dura câteva luni dacă nu chiar câțiva ani.

Ce va oferi noul Galaxy Ring

În funcție de momentul în care inelul va fi lansat este posibil ca acesta să își facă debutul fără toate funcțiile sale active. Cu toate acestea, compania asiatică va lansa funcția de urmărire avansată după ce va trece de obstacolele de reglementare cu FDA. Brățara inteligentă Fitbit a trecut printr-un proces similar în cursul anului trecut, atunci când a primit aprobarea de a detecta fibrilația atrială pentru pentru trackerele sale de fitness, notează TomʼsGuide.

Se zvonește, de asemenea, că Galaxy Ring va monitoriza somnul, gradul de oboseală, nivelul de oxigen din sânge și compoziția corporală (greutate, grăsime corporală, masă musculară, indice de masa corporala, etc.), la fel ca Galaxy Watch 6, deși deocamdată nu se știe sigur. Totodată, asemenea Oura Ring și Amazon Loop – a cărui producție a fost oprită de mult timp – consumatorii care achiziționează Galaxy Ring vor trebui, cel mai probabil, să-și măsoare în prealabil degetele, astfel încât să primească un inel care să li se potrivească. Mai întâi aceștia ar urma să primească prin poștă un kit de dimensionare, iar ulterior să primească inelul.

Asemenea altor produse similare, inelul Galaxy se va putea conecta la smartphone prin Bluetooth, iar utilizatorii îl vor putea purta pe degetul mare, pe degetul arătător, pe degetul mijlociu sau pe degetul inelar. În plus, Galaxy Ring ar putea avea o greutate similară ca inelele Oura, adică aproximativ 4-6 grame, în timp ce, în materie de autonomie, ar putea rezista cu o singură încărcare între 7 și 10 zile, ca urmare a lipsei unui ecran, element ce îl diferențiază de ceasurile inteligente tradiționale.

Ce funcții va integra Galaxy Ring

Au existat relativ puține inele inteligente până acum, însă din ceea ce am văzut până în momentul de față, n-ar fi exclus ca viitorul Samsung Galaxy Ring să dispună de o serie de funcționalități, după cum urmează:

Monitorizarea activităților zilnice: Deși este foarte puțin probabil ca inelul inteligent Samsung Galaxy să se potrivească sau să folosească GPS, acesta ar trebui să fie, totuși, capabil să monitorizeze activitatea zilnică a utilizatorului. Și aici ne referim la mersul pe jos, mersul pe bicicletă, alergatul și așa mai departe. De asemenea, Galaxy Ring ar urma să măsoare și ritmul cardiac, se mai precizează pe site-ul Tomʼs Guide.

Monitorizarea somnului: O altă caracteristică ce se regăsește pe majoritatea dispozitivelor inteligente de acest gen este monitorizarea somnului, o funcție care este inclusă și în inelul Oura.

Monitorizarea temperaturii: Dacă inelul Galaxy ar putea să monitorizeze temperatura, nu numai că te-ar ajuta să știi dacă ești bolnav, însă ar putea fi util și pentru femeile care doresc să își urmărească ciclul menstrual, precum și evoluția sarcini, după caz.

Conținutul media: Viitorul inel Galaxy de la Samsung ar putea oferi posibilitatea de a controla conținutul media de pe smartphone-ul tău. În loc să fii nevoit să folosești comenzile de pe telefonul mobil ori cele de pe căștile audio wireless, ar putea fi mult mai util dacă ai face acest lucru folosind noul Galaxy Ring. Astfel, pentru a schimba melodiile, pentru a modifica volumul sau chiar pentru a accepta sau pentru a respinge apeluri ai putea folosi inelul coreenilor.

Posibilități de personalizare: Galaxy Ring va oferi și numeroase opțiuni de personalizare, fie prin schimbarea curelei, fie prin alegerea dintr-o varietate de ecrane de pornire și teme specifice. Aceste aspecte îi conferă utilizatorului posibilitatea de a-și exprima personalitatea și de a adapta dispozitivul la preferințele individuale.

Încărcare wireless: La fel ca Oura Ring, Samsung Galaxy Ring ar trebui să se poată încărca wireless. De asemenea, ar putea constitui un mare avantaj dacă îl vei putea încărca plasându-l pe spatele smartphone-ului Galaxy S23 Ultra sau S24 Ultra.

Cât va costa Galaxy Ring

Deocamdată, nu există nici un indiciu cu privire la prețurile pe care le va avea noul Samsung Galaxy Ring. Cu toate acestea, putem face câteva presupuneri bazându-ne pe prețul altor inele inteligente aflate în prezent pe piață. Spre exemplu, viitorul rival direct al lui Galaxy Ring, Oura Ring, are un preț de pornire de 299 de dolari și poate ajunge până la 549 de dolari.

De asemenea, alte inele inteligente, cum ar fi Circular Pro 1, costă 410 USD, în timp ce Ultrahuman Ring AIR este disponibil pe Amazon la un preț de 349 de dolari. Având în vedere toate aceste tarife, este foarte posibil ca viitorul inel Samsung Galaxy să coste mai mult de 300 de dolari.

Când va debuta Galaxy Ring

Inițial, Samsung fixase debutul inelului Galaxy pentru martie sau aprilie 2024, însă lansarea produsului a fost amânată. Cel mai probabil, lansarea oficială va avea loc în cel de-al treilea trimestru al anului curent sau cel mai târziu în primul trimestru din 2025, odată cu noile smartphone-uri Z Flip 6 și Z Fold 6.

Foto: Shutterstock

 

Sursa: Libertatea Read More