China. Cel puțin 25 de persoane au murit și 51 au fost rănite, în urma unui incendiu care a izbucnit la o clădire de birouri a celui mai mare centru de producție de cărbune din țară, în provincia Shanxi.

Știri

 

 

Breaking News: Major fire engulfs office building in Lvliang, Shanxi. At least 11 confirmed dead, 51 hospitalized. On Nov 16, a fire erupted at the Yongju Coal Industry building in Lishi District, Lvliang City, Shanxi Province. Official reports state 51 people were hospitalized,… pic.twitter.com/p7XbLWAYgc

— Aric Chen 陳曉天 (@aricchen) November 16, 2023

Incendiul a izbucnit la ora locală 6:50, în clădirea de birouri a Yongju, cel mai important centru de producție de cărbune din țară. Cauza nu a fost încă stabilită, însă autoritățile aflate la fața locului încearcă să o determine.

Inițial, presa de stat a raportat că 11 persoane au fost ucise și 51 rănite, însă ulterior bilanțul deceselor s-a dublat. Anterior, incendiile mortale din China au stârnit un val de furie la nivelul opiniei publice. În aprilie, 29 de persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins un spital din Beijing, ceea ce a stârnit critici la adresa autorităților locale pe rețelele de socializare.

De altfel, în ultimele luni au avut loc mai multe incidente similare la diferiți producători de cărbune din țară. În acest context, mai multe companii și-au oprit producția pentru a realiza inspecții de siguranță.

Sursa: Reuters

 

Sursa: Biziday