China: Vânzările de telefoane mobile produse de Huawei au crescut cu 83% în octombrie

China: Vânzările de telefoane mobile produse de Huawei au crescut cu 83% în octombrie

Știri

Creșterea puternică a vânzărilor Huawei a contribuit la alimentarea unei creșteri de 11% a livrărilor totale de smartphone-uri în China în luna octombrie, au arătat marți datele firmei de cercetare Counterpoint, indicând semne de redresare pe piața mobilă din această țară aflată în urmă, scrie Reuters.

Huawei a fost un contribuitor major la creșterea medie anuală din primele patru săptămâni ale lunii octombrie, vânzările sale crescând cu 83%, se arată într-o notă a firmei.

Potrivit datelor Counterpoint, Xiaomi  a înregistrat, de asemenea, o creștere de 33% a vânzărilor de smartphone-uri în octombrie. Aceasta nu a oferit detalii în legătură cu performanța Apple în această perioadă.

În august, Huawei a lansat seria de smartphone-uri Mate 60, alimentate cu ceea ce analiștii au spus că sunt un cip avansat dezvoltat de ea însăși, considerat de unii analiști drept un răspuns la sancțiunile americane care vizează oprirea livrărilor de anumite cipuri către China.

“Evident, în luna octombrie s-a remarcat Huawei, cu redresarea sa pe fondul dispozitivelor din seria Mate 60. Creșterea a fost stelară”, a declarat analistul Counterpoint China, Archie Zhang.

“Cererea continuă să fie de două cifre mari și vedem, de asemenea, un efect de halou, cu alte modele ale furnizorului care au performanțe bune.”

Cu toate acestea, Counterpoint a declarat că ar putea exista blocaje persistente pentru Huawei, deoarece s-ar putea confrunta în continuare cu anumite probleme de producție.

“Capacitatea Huawei de a se adapta la această nouă normalitate va fi un factor determinant major nu doar pentru propria lor creștere, ci și pentru piața în general”, a declarat Ivan Lam, analist senior Counterpoint.

Piața chineză de smartphone-uri a înregistrat o scădere a vânzărilor de-a lungul mai multor trimestre, cu o scădere de 3% în trimestrul care s-a încheiat în iunie, potrivit Counterpoint.

Analiștii se așteaptă ca piața să fie pregătită pentru o revenire, firma de cercetare IDC preconizând o creștere nespecificată a vânzărilor de la an la an în trimestrul al patrulea, după zece trimestre consecutive de scădere a livrărilor.

 

 

Sursa: Economedia.ro