Cinci turiști, răpiți și uciși pe o plajă din Ecuador, după ce au fost confundaţi cu o bandă rivală

Cinci turiști, răpiți și uciși pe o plajă din Ecuador, după ce au fost confundaţi cu o bandă rivală

Știri

 

Cinci turiști din Ecuador au fost răpiți și omorâți pe plaja din Ayampe, în sud-vestul țării, după ce au fost identificați în mod greșit de atacatori drept rivalii lor. Președintele ecuadorian Daniel Noboa și-a exprimat solidaritatea cu familiile celor afectați de tragedie, a relatat news.ro.

Preşedintele a transmis că o persoană a fost arestată în acest caz, care ilustrează faptul că traficanţii de droguri „caută să răspândească teroarea”. „Nu vom avea odihnă până nu-i vom găsi pe ceilalţi”, a adăugat Daniel Noboa.

Aproximativ 20 de persoane înarmate au fost implicate în răpire, potrivit comandantului poliţiei locale. Grupul de turişti, care a sosit în Ayampe joi după-amiază, 28 martie, includea şase adulţi şi cinci copii.

Victimele au fost supuse unor „interogatorii”, a declarat comandantul poliției. Trupurile a cinci adulţi au fost găsite împuşcate câteva ore mai târziu pe un drum din apropiere. Comandantul a adăugat că atacatorii „se pare că i-au confundat pe aceşti oameni cu rivalii lor”.

Val de violenţe în Ecuador

Ales în noiembrie 2023 cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării, Daniel Noboa, în vârstă de 36 de ani, se confruntă din 7 ianuarie cu un val de violenţe fără precedent, în urma anunţării evadării unui periculos lider de bandă, Adolfo Macias, alias „Fito”. Au fost revolte în închisori, luări de ostatici, atacuri asupra forţelor de ordine şi atacuri în cartiere. Tânărul președinte a fost nevoit să declare stare de urgenţă pentru 60 de zile, mobilizând în stradă peste 22.000 de militari şi poliţişti.

Ecuadorul este devastat de violenţă de când a devenit principalul punct de export pentru cocaina produsă în ţările vecine, Peru şi Columbia. Crimele din această ţară au crescut cu 800% între 2018 şi 2023, de la şase la 46 la 100.000 de locuitori. În 2023, au fost înregistrate 7.800 de omucideri şi au fost confiscate 220 de tone de droguri.

 

Preluare: Libertatea Read More