Ciolacu promite cea mai mare creștere economică din Europa în 2024: Nu este o catastrofă deficitul

Știri

[[{“value”:”

România va avea „cea mai mare” creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, promite premierul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat, la Guvern, despre un recent raport al Comisiei Europene care avertizează asupra „deficitului bugetar prea mare” înregistrat de România.

„În fiecare an, după ce închidem cu deficitul în decembrie, după ce constatăm cu toţii, nu numai dumneavoastră şi eu, şi cetăţenii, că nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu a venit nicio apocalipsă. Dimpotrivă, anul trecut, ne-am încadrat cu minimum 0,5, anul acesta ne încadrăm cu minimum 0,7. (…) Nu este o catastrofă deficitul.

Dacă nu ţinem cont de anumite recomandări şi nu ne menţinem ritmul de investiţii… Deci ritmul va fi unul susţinut şi, atunci, economia, se autofinanţează şi vom avea, din punctul meu de vedere, cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi o creştere economică, în continuare, pe investiţii”, a afirmat Ciolacu.

Comisia Europeană, mecanism de alertă pentru România: Proiecțiile arată deteriorarea poziției nete de investiții în 4 scenarii

Comisia Europeană a avertizat, luni, că România se confruntă în continuare cu vulnerabilităţi legate de conturile finanţelor publice şi ale balanţei externe, în baza unei analize aprofundate pentru şase state membre, cu scopul de a evalua dezechilibrele macroeconomice în contextul semestrului european.

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, celelalte state membre pentru care s-au publicat analize aprofundate sunt Cipru, Ţările de Jos, Slovacia, Spania şi Suedia.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a participat, marţi, la Palatul Victoria, la lansarea serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, un eveniment organizat de Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Guvernul.

The post Ciolacu promite cea mai mare creștere economică din Europa în 2024: Nu este o catastrofă deficitul appeared first on spotmedia.ro.

“}]] 

Preluare: Economie – spotmedia.ro Read More