Cristian Popescu Piedone, despre angajarea la primărie a nepoţilor săi: „Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”

Cristian Popescu Piedone, despre angajarea la primărie a nepoţilor săi: „Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”

Știri

 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 şi candidat pentru Primăria Capitalei, a declarat duminică despre angajarea la primărie a nepoţilor săi, că dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1 şi nu este vorba de incompatibilitate. Edilul a precizat că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate, relatează News.ro.

Întrebat la Digi 24 despre angajarea la primărie a nepoţilor săi, Piedone a spus că că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate. “Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1. Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 5 a susţinut că nu este nici imoral.

Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată România asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii.

Cristian Popescu Piedone:

Piedone a susţinut că a promovat tot timpul capacitatea, iar în jurul lui să stea tinerii, să stea cei care vor prelua ştafeta. “Pepinierele de partid din România, cu tot respectul, de mulţi ani au încetat să mai existe. Ei s-au crezut nemuritori, nu au pe cine şi cum să lase. Şi dacă vorbim de familii, să se uite la ei, în teritoriu, pentru că nu mai există pepiniera, cui să îi predai ştafeta”, a completat Piedone, arătând că el are numai tineret în jurul lui.

“Aşa voi face şi voi merge şi la Primăria Capitalei, terminăm cu dinozaurii. Eu sunt unul dintre ei, dar vreau să predau ştafeta. Cui? Tot la dinozauri? Nu se poate. Am predat şi la 4, şi la 5, voi preda şi la Capitală”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

La sfârşitul lunii februarie, ANI l-a acuzat pe Piedone că și-a angajat ginerele într-o instituție subordonată Primăriei pe care o conduce. În 2021, Libertatea arăta cum primarul de la sectorul 5 s-a înconjurat în posturile-cheie de rude și relații.

 

Preluare: Libertatea Read More