Dan Șucu, Concordia, apel către antreprenori: Este normal ca de pixul unui politician să depindă viitorul firmei și a muncii voastre? Este normal să nu ne luptăm și să nu influențăm pozitiv deciziile? Nu. Nu este normal

Dan Șucu, Concordia, apel către antreprenori: Este normal ca de pixul unui politician să depindă viitorul firmei și a muncii voastre? Este normal să nu ne luptăm și să nu influențăm pozitiv deciziile? Nu. Nu este normal

Știri

În clipa de față multe industrii au un sentiment care seamănă cu 2009, când o criză venea peste România. atunci toată lumea încerca să-și adapteze cheltuielile, toată lumea în afară de statul român și de guvernul de atunci care continua să cheltuie. „Este normal să ne gândim că de pixul unui politician depinde viitorul firmei și a muncii voastre?“, a declarat Dan Șucu, preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, în cadrul evenimentului Industrii inteligente: cum creăm valoare adăugată în România, organizat de Concordia și BCR.

Acesta a precizat că mediul de business are nevoie de o fundație, de predictibilitate și de posibilitatea de a fi sustenabil în viitor.

„Toate aceste cuvinte cu “predictibilitate“ sunt lipsite de conținut. De 30 de ani de când am această carieră am făcut foarte multe lucruri bune, dar și foarte multe lucruri greșite… Sunt 30 de ani în care am considerat că noi oamenii de afaceri nu avem nicio posibilitate de a influența deciziile politice, că trebuie să ne resemnăm, că ei vor lua decizii de cele mai multe ori împotriva principiilor economice și că trebuie să mă adaptez astfel încât să nu mă afecteze deciziile. De 30 de ani suntem resemnați, nu ne propunem altceva, nu ne propunem cu adevărat să participăm în România la dialog social”, a declarat acesta.

Dan Șucu spune că este important ca mediul de afaceri să participe la luarea acestor decizii, iar deciziile politice din prezent dau un sentiment multor industrii care seamănă cu criza din 2009-2010.

„Ce se întâmpla în 2010? În 2010, TVA crește de la 19% la 24%, criza se prelungește cu 4 ani. Este normal să ne gândim că de pixul unui politician depinde viitorul firmei și a muncii voastre? Este normal să nu ne luptăm și să nu influențăm pozitiv deciziile? Nu. Nu este normal”, a mai declarat Dan Șucu.

 

Sursa: Economedia.ro