Fermierii din Zimnicea, antreprenori în industria laptelui, cu bani de la o multinațională

Fermierii din Zimnicea, antreprenori în industria laptelui, cu bani de la o multinațională

Știri

[[{“value”:”

Fermierii din Zimnicea au primit sprijin pentru a produce lapte, în cadrul unui proiect susținut de o multinațională cu activitate în România, anunță compania. Danone România împreună cu partenerii săi transmite că a finalizat o investiție de 7 milioane de euro într-un proiect socio-economic din Zimnicea, prin care a susținut stimularea antreprenoriatului local în domeniul laptelui.

Prin proiectul socio-economic “O șansă pentru familia ta”, demarat în 2012, peste 220 de mici gospodari din orașul Zimnicea au devenit antreprenori, laptele produs în gospodăriile lor fiind livrat zilnic către fabrica de iaurt Danone din București. Danone achizițonează doar lapte românesc, iar 10% din necesarul anual provine din proiectul “O șansă pentru familia ta”.

Programul a început cu oferirea de vaci gestante familiilor care nu aveau posibilitatea de a investi în achiziţionarea unui animal de rasă, stimulând astfel producția locală. Programul a avut și o component de instruire și a inclus și  dotarea unei comunităţi de fermieri români cu staţii mobile de muls şi tancuri de răcire şi stocare pentru lapte; acestea sunt folosite de toţi gospodarii din localitate, indiferent dacă au primit și vaci sau nu.

Anul acesta, Danone România, împreună cu partenerul local, Polaris Group care coordoneaza centrul de colectare din Zimnicea colaborează cu autoritățile locale în vederea deschiderii unei clase specializată în mecanică agricolă la Liceul Teoretic din Zimnicea. Clasa, va pregăti 12 elevi să devină specialiști în domeniul agricol atât de necesari sectorului zootehnic. Danone va oferi burse de performanță și sociale în valoare de 5.000 de euro anual.

“Investiția de 7 milioane de euro și integrarea producției de lapte de la gospodarii din Zimnicea în lanțul nostru de aprovizionare și producție subliniază această dedicare. Mai mult, formarea clasei specializate în mecanică agricolă la Liceul Teoretic Zimnicea este un pas important în susținerea educației și pregătirii viitoarei generații pentru o industrie agricolă inovatoare și responsabilă”, a declarat Cătălin Andreica, Milk Procurement & Project Manager, Danone România.

Asociația Polaris, care gestionează centrul de colectare din Zimnicea, este un partener strategic pentru Danone de 25 de ani. Începând cu 1999, Danone a început să colecteze lapte din Zimnicea, marcând începutul unui parteneriat durabil. Din anul 2012 Danone și Polaris au lucrat împreună pentru dezvoltarea producției locale de lapte de calitate, conform standardelor europene. Acest efort a fost extins pentru a include susținerea agriculturii regenerative și a educației.

Polaris Group va contribui la dotarea noii clase cu echipamente și oferirea de burse școlare lunare celor 12 elevi înscriși, a precizat Iulian Branzoi, Director General Polaris Group.

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996, iar până în acest moment au fost investiți aproximativ 90 milioane euro pentru modernizarea și retehnologizarea acesteia, conform informațiilor oferite de companie. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 100% este lapte românesc. Anul trecut, compania spune că a colectat lapte proaspăt de la 23 de ferme mari și peste 220 de gospodari.

Danone este prezent pe piața românească cu produse lactate (Danone, Activia, Danonino, Actimel), produse pe bază de plante (Alpro), precum și cu produsele alimentare pentru bebeluși și nutriție specializată (Aptamil, Milupa, Forticare).

 

“}]] 

Preluare: Economedia.ro Read More