Gaza. Șapte voluntari din SUA, UK sau Polonia, dintr-un ONG care distribuie alimente palestinienilor, au fost uciși, luni, într-un atac aerian israelian în centrul teritoriului.

Știri

 [[{“value”:”

World Central Kitchen, organizație neguvernamentală care oferă hrană palestinienilor strămutați, a anunțat că șapte dintre voluntarii săi, cu cetățenie australiană, britanică, poloneză sau americană, și-au pierdut viața într-un atac aerian efectuat de armata israeliană (IDF) în orașul Deir al-Balah din centrul teritoriului.

Potrivit ONG-ului, cei șapte călătoreau în două vehicule blindate inscripționate cu simbolurile WCK și, în ciuda comunicărilor cu IDF, convoiul a fost lovit când părăsea depozitul situat lângă spitalul al-Aqsa.

Directorul executiv al organizației a  anunțat suspendarea activității și a spus că atacul este împotriva tuturor organizațiilor umanitare care acționează în cele mai îngrozitoare situații, în care hrana este folosită ca armă de război. Acest lucru este de neiertat”. 

Armata israeliană a răspuns că va face o analiză detaliată, la cele mai înalte niveluri, pentru a înțelege circumstanțele “incidentului tragic”, așa cum a fost el descris în comunicarea oficială. Prim-ministrul australian a transmis condoleanțe familiei australianului care și-a pierdut viața și l-a convocat pe ambasadorul israelian, pentru explicații.

Sky News scrie că înaintea atacului, voluntarii au ajutat la descărcarea a o sută de tone de ajutoare umanitare trimise de Uniunea Europeană cu o navă care a plecat, în weekend, din Cipru.

Surse alternative: Reuters, Sky News

“}]] 

Preluare: Biziday Read More