Google lansează un program de 25 de milioane de euro în Europa, prin care ONG-urile și întreprinderile sociale să învețe să lucreze cu AI. Va oferi și cursuri gratuite de formare, în 18 limbi.

Știri

 

Google anunță înființarea programului în Europa și spune că scopul final este ca oamenii să învețe să folosească inteligența artificială. Totodată, va organiza o serie de “academii de dezvoltare” pentru companiile care deja folosesc astfel de instrumente și va face cursurile sale gratuite de formare disponibile în până la 18 limbi. 

“Acest nou program îi va ajuta pe oamenii din întreaga Europă să își dezvolte cunoștințele, competențele și încrederea în ceea ce privește AI, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă”, a declarat directorul executiv al Centre for Public Impact, care gestionează programul alături de Google. 

Luna trecută, colosul din domeniul tech a anunțat că va investi un miliard de dolari în Londra, unde va înființa un nou centru de date, pentru a răspunde cererii tot mai mari de servicii din regiune. Centrul va fi amplasat pe un teren de 13 hectare din Waltham Cross, pe care compania l-a cumpărat în urmă cu patru ani.

Surse alternative: Reuters, Blog Google

 

Sursa: Biziday Read More