Imagini noi cu casa pe care o renovează Dana Rogoz la Viscri. Lucrările la locuința săsească au avansat

Imagini noi cu casa pe care o renovează Dana Rogoz la Viscri. Lucrările la locuința săsească au avansat

Știri

 

Dana Rogoz și Radu Dragomir, soțul ei regizor, și-au cumpărat în anul 2020 o casă la Viscri, acolo unde are proprietăți și Regele Charles al Marii Britanii. Au început renovarea locuinței, nici acum nu e gata, însă lucrările au avansat.

Deși au o casă spațioasă în București, Dana Rogoz și Radu Dragomir și-au cumpărat la Viscri, în 2020, o locuință de vacanță, cu ocazia împlinirii a opt ani de căsnicie. Deși era într-o stare avansată de degradare, cei doi nu și-au dorit să o demoleze, ci au început renovările.

În ianuarie, întreaga familie a ajuns pe șantier și a arătat atunci cum decurg lucrările. „Suntem în plină renovare la Viscri. Mai e încă foarte mult de lucru, dar ca să am o idee mai clară despre câte am făcut deja, e suficient să mă uit pe fotografiile noastre de când am achiziționat-o și până în prezent. Vreți să revin și cu videouri de pe șantier?”, a transmis actrița în mediul online.

Acum, Dana Rogoz, soțul ei și copiii lor au făcut o nouă vizită la Viscri. Casa săsească e în plin proces de renovare, dar într-un stadiu avansat. Cu toate acestea, familia nu poate dormi în vreuna dintre camere, căci pereții abia sunt tencuiți la exterior.

„89/366 Cel mai bun lucru pe care l-am făcut ieri a fost să ne decidem să plecăm de cu seară înspre Viscri. Așa că de dimineața ne-am trezit în rulotă noastră, parcată în curtea casei, aflată încă în faza de renovare. Dar nu că e deja suficient de… minunat?”, a transmis Dana Rogoz pe Facebook.

Totodată, ea a și filmat puțin din interiorul și exteriorul casei aflate în renovare. „Doamne, ce frumos o să fie! Ce frumos! Doamne, ce frumoasă e intrarea asta”, a mai zis actrița în mediul online.

La București, Dana Rogoz locuiește într-o casă construită în 1900

În urmă cu mai mulți ani de zile, după lungi căutări, Dana Rogoz și Radu Dragomir au achizionat un imobil într-o zonă centrală din București, în apropiere de Piața Romană. Și-au dorit mult ca locuința construită la 1900 să aibă o arhitectură specială, așa că au pornit renovarea.

Prima dată au consolidat casa, care semăna cu o casă cu țepi, căci meșterii au consolidat-o cu fier. Locuința a fost și înalțată și multe schimbări i-au fost făcute, însă a fost transformată într-o casă istorică cu detalii arhitecturale de la 1900.

Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV, Dana Rogoz a făcut dezvăluiri despre renovarea casei sale din București. „Casa în care stăm noi este o casă făcută înainte de 1900, dar ea a trecut prin multe modificări. (…) Am văzut-o și înainte de a o cumpăra noi cum arăta, casa a trecut prin foarte multe modificări, cred că una esențială prin anii `60.

Noi a trebuit să facem un studiu istoric, să luăm elemente care erau comune străzii și să integrăm casa în întreaga zonă, care e o zonă protejată din București, și cu ajutorul arhitecților am adus-o cât mai aproape de forma ei originală, cea de pe la 1890 și iarăși a fost foarte lung procesul”, a explicat vedeta, care a și arătat mai multe cu casa, cum arăta aceasta la exterior, înainte să fie renovată de ei.

 

Preluare: Libertatea Read More