Incendiu de vegetație pe 50 de hectare, în comuna Șoimari din Prahova. Vântul îngreunează misiunea pompierilor

Incendiu de vegetație pe 50 de hectare, în comuna Șoimari din Prahova. Vântul îngreunează misiunea pompierilor

Știri

 

Incendiul de vegetație uscată a fost semnalat, luni seară, în comuna prahoveană Șoimari. Focul care provine de la mai multe focare s-a extins rapid, din cauza vântului, pe o suprafață de 50 de hectare, relatează Observatorul Prahovean.

„Sunt mai multe focare aflate la distante mari unele față de altele, iar vântul îngreunează misiunea pompierilor. Se depun reale eforturi pentru lichidarea acestui incendiu”, a transmis ISU Prahova.

Potrivit pompierilor, astfel de intervenții sunt dificile deoarece, de cele mai multe ori, autospecialele de stingere nu pot ajunge în zona focarelor din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, în zonă nu există surse de alimentare cu apă.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, acționează 22 de pompieri, alături de personal al Ocolului Silvic și al SVSU.

Având în vedere amploarea incidentului, pompierii au făcut apel la autorități și cetățeni „să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind și să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip”.

FOTO: ISU Prahova

 

Preluare: Libertatea Read More