Israel. Proteste antiguvernamentale violente, sâmbătă seara. Poliția a intervenit cu tunuri cu apă, după ce demonstranții au blocat cu camioane șoseaua de centură a Tel Avivului. La Ierusalim, sute de oameni au mers la locuința premierului Netanyahu.

Știri

 [[{“value”:”

Tens of thousands of Israelis are demonstrating in Tel Aviv tonight, calling on Netanyahu to do more to release the hostages held by Hamas in Gaza. This is the biggest demonstration since October 7 pic.twitter.com/Qs9cWUYcts

— Barak Ravid (@BarakRavid) March 30, 2024

Protestatarii au blocat cu camioane șoseaua de centură a Tel Avivului și au aprins mai multe focuri, în timp ce forțele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa. Mii de oameni au ieșit în stradă în oraș, iar rudele celor răpiți de Hamas pe 7 octombrie au făcut apel la un mare miting în fața Parlamentului, săptămâna viitoare. 

Poliția a transmis că protestul nu a fost unul autorizat, i-a numit pe oameni “răzvrătiți”, a făcut 16 arestări și a aplicat nouă amenzi pentru blocarea traficului.

🚨🇮🇱 Tel Aviv Protest

Israel is turning against Israel

Good. pic.twitter.com/02cMWPAr7I

— Concerned Citizen (@BGatesIsaPyscho) March 30, 2024

La Ierusalim, sute de oameni s-au adunat în apropierea casei prim-ministrului Benjamin Netanyahu, pentru a-i cere demisia. Presa israeliană a relatat că au avut loc demonstrații împotriva guvernului și în alte orașe, dar la scară mai mică. 

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite de Hamas și duse în Fâșia Gaza în cursul atacului din 7 octombrie 2023. Mai mult de o sută au fost eliberate la finalul lui noiembrie, în cadrul armistițiului de o săptămână. Potrivit guvernului israelian, 130 de persoane sunt încă ținute ostatice, iar despre alte 33 consideră că au decedat.

Una dintre persoanele eliberate, Raz Ben Ami, i-a cerut direct lui Netanyahu să accelereze negocierile în vederea eliberării altor ostatici. ”Nu vă întoarceți fără un acord.” a spus ea. 

Sursă: France24

“}]] 

Preluare: Biziday Read More