Marcel Ciolacu: „Nu cade niciun guvern. Dacă cineva iese din coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni”

Marcel Ciolacu: „Nu cade niciun guvern. Dacă cineva iese din coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni”

Știri

 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 15 noiembrie, la Antena 3, că va demisiona dacă PNL iese din coaliția de guvernare, relatează Agerpres.

„Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern. Dacă se rupe această coaliţie, vă spun foarte clar, (…) dacă cineva va ieşi din această coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”, a declarat premierul.

Întrebat dacă, în cazul în care PNL iese din coaliție, va demisiona din fruntea guvernului, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric”.

Declarațiile lui Ciolacu vin după cele ale prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care a spus marți seară, la Digi 24, că pentru PNL „devine din ce în ce mai insuportabil” să guverneze cu PSD.

În replică, liderul PSD l-a acuzat pe Rareș Bogdan că „dinamitează” coaliţia „cu ştiri false”.

„Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape cinci ore şi am luat mai multe probleme guvernamentale în discuţie, deoarece trebuie o decizie a coaliţiei. (…) Atâta timp cât cinci ore nu ai comentat nimic, (…) şi după câteva ore tu ieşi în spaţiul public, încercând de fapt şi de drept să acoperi un gest nefericit; să mergi la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro la mână, să cumperi pătrunjel (…) în loc să ieşi şi să explici: «L-am primit cadou de la soţie, mă întreţine soţia şi mi-a dat cadou ceasul, mi-a dat socrul meu, la nuntă». Presupun că era mult mai corect”, a spus Ciolacu.

„Dar să dinamitezi o coaliție, numai cu știri false, astfel încât să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești – Rareș Bogdan nu e un om prost – iresponsabil. Mai mult, din punctul meu de vedere, înseamnă că ești un mitocan”, a adăugat premierul.

Rareș Bogdan a declarat marți că liberalii s-au aflat sub „o presiune publică pe care PSD a dus-o complet necolegial și incorect (…) afirmând pe toate canalele că PNL se opune creșterii pensiilor”.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL a afirmat că „regretă profund” că PNL nu a încercat să facă o coaliție de dreapta.

„Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. (…) Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD. (…) Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea coaliției”, a mai spus Rareș Bogdan.

Foto: Hepta

 

Sursa: Libertatea