Noi acuzații de violență în școli. O directoare din Olt, anchetată de Poliție sub acuzația că a lovit un elev

Noi acuzații de violență în școli. O directoare din Olt, anchetată de Poliție sub acuzația că a lovit un elev

Știri

 

Poliția Olt a anunțat marți, 2 aprilie, că un părinte a sunat la 112 și a reclamat că fiul său a fost bătut de directoarea școlii din comuna Valea Mare.

„În jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, din comuna Valea Mare, județul Olt, cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 12 ani, ar fi fost agresat fizic și verbal de către directoarea unei unități de învățământ, din comuna Valea Mare, unde acesta este elev”, a transmis IPJ Olt.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți, care au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Oamenii legii continuă cercetările pentru „dispunerea măsurilor legale”.

Cazurile de agresiune a elevilor în școli se înmulțesc

Situația din Olt nu este singulară. Numai în ultimele trei luni au fost semnalate și alte cazuri similare, în care cadrele didactice au avut comportamente nepotrivite la adresa celor mici.

În ianuarie, un copil de 6 ani din Timișoara a fost lovit de învățătoare pe motiv că nu citea la fel de bine precum colegii lui. Cazul de la Liceul William Shakespeare a apărut în presă abia în martie, când Poliția a venit cu un comunicat.

O situație similară s-a petrecut și la Constanța, tot în luna ianuarie, dar cazul a apărut în presă două luni mai târziu. O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 43 Ferdinand a fost cercetată pentru purtare abuzivă, fiind acuzată că a lovit în repetate rânduri o elevă de 7 ani.

În februarie, o angajată a unui centru de îngrijire a copiilor din Popeşti-Leordeni, care se recomanda grădiniţă privată, a fost înregistrată în timp ce şi ţipa, și îi bătea pe copii. „Băi, vă crăp capul azi”, a spus femeia, conform înregistrărilor audio.

În aprilie, în spațiul public a fost difuzat un clip audio în care o educatoare ţipa la un copil și îl acuza că a bătut alți copii. Din înregistrările audio, despre care nu s-a precizat când au fost făcute, nu a reieșit că femeia, care a folosit un ton agresiv și ridicat, l-a și lovit pe micuț.

 

Preluare: Libertatea Read More