O navă britanică a fost atacată cu o dronă în Marea Roșie

O navă britanică a fost atacată cu o dronă în Marea Roșie

Știri

 

Cargoul britanic naviga în Marea Roșie sub pavilionul Barbados, în momentul în care a fost atacat cu o dronă și a suferit „pagube minore” la babord, a anunțat marţi societatea de securitate specializată în transport maritim Ambrey, relatează AFP, citată de News.ro.

Potrivit agenţiei britanice de securitate maritimă UKTMO, o fereastră a cargoului a fost „uşor” avariată în urma atacului cu dronă care a vizat vasul.

Nava destinată transportului de mărfuri se afla la 57 de mile marine (aproximativ 105 kilometri) vest de Hodeida, un port mare situat pe coasta de vest a Yemenului şi aflat sub controlul rebelilor huthi.

UKMTO/WARNING/INCIDENT 027 UPDATE 001 06/FEB/2024Category: ATTACKhttps://t.co/kEfQRRMntN#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/XqIavtb71a

— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO) February 6, 2024

Nu au fost raportate victime, iar nava a efectuat manevre de evitare şi şi-a continuat călătoria, a indicat Ambrey.

Statele Unite au efectuat, în noaptea de luni spre marţi, un nou atac împotriva rebelilor huthi în Yemen, vizând două drone navale de suprafaţăîncărcate cu explozivi, a anunţat Comandamentul american în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Houthi, susţinuţi de Iran, care au declarat că atacurile lor asupra transportului maritim global în Marea Roşie sunt un răspuns la războiul Israelului din Gaza, au promis că recentele lovituri americane nu vor rămâne fără răspuns.

 

Sursa: Libertatea Read More