Peste 20.000 de nopţi de cazare pe Litoralul românesc au fost cumpărate de Black Friday

Peste 20.000 de nopţi de cazare pe Litoralul românesc au fost cumpărate de Black Friday

Știri

„Românii sunt din ce în ce mai interesaţi să cumpere vacanţe de Black Friday, bilanţul din acest an al campaniei speciale de reduceri derulate de Litoralulromanesc.ro indicând o creştere a sumelor cheltuite de turişti pentru a-şi rezerva sejururi pe litoralul autohton. Astfel, potrivit cifrelor raportate de cel mai mare tur-operator pe acest segment de vacanţe, ceea ce reprezintă o creştere cu aproape 40% faţă de campania de Black Friday din 2022”, precizează compania, citată de Agerpres.

În weekend-ul prelungit de Black Friday, în care discount-ul maxim acordat a fost de 70%, românii au rezervat sejururi la mare de aproape 3 milioane de euro, fiind achiziţionate peste 20.000 de nopţi de cazare în hotelurile de pe litoralul autohton.

De Black Friday, românii au căutat mai ales pachete cu servicii all inclusive sau cu servicii cât mai complexe, acesta dovedindu-se a fi un trend tot mai vizibil în ultimii ani. De asemenea, unităţile de cazare de 3 şi 4 stele au fost cele mai solicitate.

Cel mai ieftin pachet cumpărat de Black Friday a costat 280 de lei, incluzând cinci nopţi de cazare la un hotel de 2 stele din staţiunea Saturn. La polul opus, cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a fost de 4.536 de euro, fiind vorba despre un sejur all inclusive de opt nopţi într-un apartament cu trei camere la un hotel de 4 stele din Mamaia Nord, pentru prima jumătate a lunii august. Pachetul a fost rezervat de un grup format din şase adulţi şi doi copii.

„Turiştii noştri s-au obişnuit deja cu reducerile de Black Friday, este o campanie pe care o aşteaptă cu interes crescut de la un an la altul pentru că ştiu că în aceste zile pot găsi cele mai mari reduceri din an la vacanţele pe litoral. Mulţi dintre cei care ne-au contactat zilele acestea, fie în call-center, fie pe e-mail, ştiau deja ce caută şi aveau un buget stabilit pentru această achiziţie, ceea ce înseamnă că se pregătesc din timp pentru Black Friday la vacanţe pe litoral”, afirmă Ştefan Necula, director Litoralulromanesc.ro.

Potrivit tur-operatorului, în weekend-ul prelungit de Black Friday au fost intervale în care la fiecare şase secunde s-a înregistrat o solicitare de rezervare fie telefonic, fie online. Reprezentanţii agenţiei anunţă că cei interesaţi să rezerve o vacanţă pe litoral şi care nu au reuşit să facă acest lucru zilele trecute pot profita de a doua sesiune de Black Friday, programată la finalul acestei săptămâni, în intervalul 16-19 noiembrie.

Sejururile pe litoralul românesc pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă. În ceea ce priveşte condiţiile, turiştii trebuie să aibă în vedere că sumele deja plătite sunt nerambursabile. Pentru a doua sesiune de reduceri Black Friday, plata trebuie efectuată până cel târziu luni, 20 noiembrie.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în staţiunile de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele. Compania este activă în industria turismului din anul 2005. În cei peste 18 ani de activitate, tur-operatorul a organizat vacanţe la malul mării pentru peste 1,4 milioane de turişti.

 

Sursa: Economica.net