Polițistul care a oprit un șofer de TIR, după ce l-a văzut cu piciorul pe geam, pe autostradă, în Timiș: „Haideți jos să vă dezmorțiți!”

Polițistul care a oprit un șofer de TIR, după ce l-a văzut cu piciorul pe geam, pe autostradă, în Timiș: „Haideți jos să vă dezmorțiți!”

Știri

 

Un polițist din Timiș care are 187.000 de urmăritori pe pagina de Facebook și ale cărui postări se viralizează foarte des, a filmat momentul când controlează un tânăr șofer de TIR pe care l-a surprins când conducea cu picioarele pe fereastră, pe autostradă.

Valer Kovacs a filmat cu bodycam-ul momentele în care i-a controloat camionagiului actele și a purtat cu el o discuție, înainte de a-l sancționa.

„V-am oprit în caz că sunteți amorțit, aveți probleme la picioare. Nu stăm cu picioarele pe fereastră. Am trecut pe lângă dumneavoastră, m-ați văzut, erați cu picioarele pe fereastră. Am trecut a doua oară, erați la fel. Eu ce să înțeleg?”, îi spune agentul șoferului pe care-l direcționase spre o ieșire de odihnă de pe autostradă și-l oprise acolo.

Polițistul continuă să vorbească apoi cu șoferul: „Acuma, eu nu vreau să vă fac teorie, dar este amendă dacă stați cu picioarele la fereastră, știți!? Dați-mi și mie permis, buletin, certificate de înmatriculare, vă rog”. Șoferul îi întinde prin geamul deschis al cabinei actele cerute, moment în care polițistul îi spune: „Haideți jos să vă dezmorțiți!”

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDemnitateSiOnoare%2Fvideos%2F786800089581733%2F&show_text=false&width=267&t=0″ width=”267″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Filmarea continuă cu momentul în care șoferul coboară și Valer Kovaci îi spune, arătând spre o benzinărie din zona unde l-a oprit pe camionagiu: „Mergeți acolo, beți o cafea, relaxați-vă, întindeți picioarele. Până și mie îmi amorțesc picioarele, dar fac pauză”.

Apoi, polițistul îi spune șoferului: „Sper ca pe viitor să nu ne mai întâlnim cu picioarele la geam, sau dacă vine vara să le scoatem afară. Astăzi aveți avertisment. Eu am o memorie vizuală foarte bună, în caz că ne mai întâlnim așa, aveți o amendă din partea mea. Vă doresc drumuri bune!”

Tânărul șofer, care pare ușor rușinat de situație, îi mulțumește polițistului și-i promite că nu va mai conduce cu picioarele la fereastră.

„Am trecut pe lângă el o dată, l-am claxonat, după care a continuat la fel. 🙈 Pentru care, l-am scos la prima parcare să-i explic problema🙏👮🇷🇴”, a mai scris Valer Kovacs pe Facebook.

 

Preluare: Libertatea Read More