Premieră la prima cursă pentru imunitate în Ecuador, la „America Express”. Probele vor fi susținute în locul considerat mijlocul lumii

Premieră la prima cursă pentru imunitate în Ecuador, la „America Express”. Probele vor fi susținute în locul considerat mijlocul lumii

Știri

 

La „America Express” a început ieri prima etapă din Ecuador, iar cea dintâi amuletă din noua etapă a fost câștigată de Ada și Tony Galeș. Competiția continuă în seara aceasta la Antena 1 cu o ediție în care cursa pentru imunitate va purta echipele spre cel mai înalt punct al celei mai înalte capitale din lume, Quito. Mai mult, pentru prima dată în istoria emisiunii, se ajunge pe linia ecuatorului și se trece în emisfera sudică.

Primele misiuni din Ecuador le-au oferit echipelor care se întrec pe Drumul Soarelui o incursiune în lumea comunității indigene Quechua, memoria, atenția și puterea de concentrare a concurenților având un cuvânt greu în cursa de ieri pentru calificarea la jocul de amuletă. La final, echipele care s-au întrecut pentru prima amuletă a etapei a patra și pentru mult râvnitul Joker au fost: Ada și Tony Galeș, Alexia și Aris Eram, Romică și Cătălin Țociu.

Și, deși la început Ada și Tony au părut vulnerabile în fața unei probe care a presupus vâslitul energic pe lacul San Pablo în bărci tradiționale din papură, puterea de concentrare și-a spus din nou cuvântul, ele reușind cel mai rapid să reconstituie altarul-ofrandă, potrivit modelului din credințele indigenilor.

Astfel, Ada și Tony au câștigat amuleta, dar și un Joker cu un avantaj greu: „Poți fura mașina unei alte echipe întâlnite pe drum”.

Premieră la prima cursă pentru imunitate din Ecuador

În această seară, cursa pentru imunitate devine din ce în ce mai dificilă, pe măsură ce altitudinea crește. Competiția își dovedește totodată dificultatea și la capitolul cazărilor, experiențele din ediția acestei seri fiind aparte pentru toate echipele. „Te-nțeapă inima când trebuie să cauți cazare după lăsarea serii. Iar când în sfârșit am găsit cazare, ne-am gândit dacă să plecăm sau nu”, a povestit Romică Țociu.

„Când am întrat în acea casă, ne-a lovit o tristețe greu de suportat. Era atât de apăsătoare atmosfera. Noi suntem oameni care ar dormi și pe jos, dar nu puteam duce acea tristețe”, a povestit și Iulia Albu despre experiența căutării primei cazări în Ecuador.

„Pentru mine, a fost șocul vieții mele. Eu n-am văzut niciodată așa o casă!”, a fost declarația Iulianei Pepene. Oricât de problematică ar fi cazarea, echipele trebuie să fie în cea mai bună formă de dimineață, pentru întrecerea celei dintâi imunități din Ecuador: urmează o ediție memorabilă, întrucât cursa pentru imunitate va purta echipele spre cel mai înalt punct al celei mai înalte capitale din lume, Quito – pentru că imunitatea se dă la peste 3.000 de metri altitudine.

Mai mult, pentru prima dată în istoria emisiunii, se ajunge pe linia ecuatorului și se trece în emisfera sudică. Iar concurenții vor avea de trecut niște probe chiar în locul considerat mijlocul lumii. Va fi o întrecere în care va conta enorm respectarea cerințelor din plicurile roșii cu misiuni. Orice probă ocolită sau orice detaliu neglijat poate periclita șansele la imunitate.

 

Sursa: Libertatea