Șeful celei mai mari companii de armament din Germania: În cazul unui conflict, „SUA se vor concentra pe Asia, iar Europa va fi lăsată singură”

Șeful celei mai mari companii de armament din Germania: În cazul unui conflict, „SUA se vor concentra pe Asia, iar Europa va fi lăsată singură”

Știri

 

Armin Papperger, directorul executiv al companiei germane de armament Rheinmetall, consideră că în cazul unui conflict militar major, Europa poate fi lăsată fără sprijin militar american, în timp ce SUA se vor concentra pe Asia, informează Financial Times, citat de Ukrainska Pravda.

„Daca o situație foarte riscantă în regiune va duce la un conflict armat la scară largă, SUA se vor concentra pe Asia, iar apoi Europa va fi lăsată complet singură”, a spus Armin Papperger.

Șeful celei mai mari companii de armament din Germania a evidențiat că, în ultimii zeci de ani, liderii europeni au profitat de faptul că Statele Unite vor interveni în cazul unei amenințări militare în Europa, însă „acest lucru nu se va mai întâmpla”.

Republicanii din Congresul SUA au blocat ajutorul militar pentru Ucraina și, prin această decizie, au trimis un „mesaj foarte clar”, care a fost “nu mai plătim pentru voi”.

Potrivit acestuia, dacă Donald Trump va deveni președintele SUA, „presiunea asupra Germaniei va fi mai mare”, dar cursa pentru restabilirea puterii militare a țării va continua, indiferent cine va ajunge la Casa Albă.

Capacitatea de apărare a SUA s-a confruntat cu propriile provocări, printre care Papperger a evidențiat polarizarea politică în creștere.

„O mare provocare pentru viitorul președinte al SUA va fi reunirea celor două părți. Este rău când cea mai mare economie a lumii – și cea mai mare putere de apărare – este o națiune divizată”, a spus Armin Papperger.

Șeful Rheinmetall a îndemnat, de asemenea, țările europene să creeze mari grupuri specializate de arme pentru a concura cu rivalii americani.

 

Preluare: Libertatea Read More