Stațiunile bulgare de la Marea Neagră așteaptă un sezon estival cu cifre bune în ciuda problemelor din transportul aerian/ Cu cât vor crește prețurile

Stațiunile bulgare de la Marea Neagră așteaptă un sezon estival cu cifre bune în ciuda problemelor din transportul aerian/ Cu cât vor crește prețurile

Știri

[[{“value”:”

Pe măsură ce se încălzește vremea, hotelurile de pe coastele bulgărești ale Mării Negre se pregătesc să primească primul val de turiști, cu o creștere așteptată a numărului de vizitatori în preajma sărbătorilor de Paște, scrie Novinite. Sectorul turismului așteaptă cu nerăbdare întoarcerea turiștilor, în principal din Grecia, România și Macedonia, alături de călătorii interni.

La debutul sezonului turistic, hotelurile se deschid în masă la începutul lunii mai. Cu toate acestea, turiștii ar trebui să se aștepte la prețuri cu 10-15% mai mari decât de obicei, atribuite costurilor operaționale crescute și eforturilor de redresare în curs de desfășurare a sectorului, după cum a subliniat Stanislav Stoyanov, vicepreședintele Uniunii Hotelierilor din “Nisipurile de Aur”.

Întârzierea datei Paștelui din acest an este văzută ca un avantaj pentru industria turismului, alinierea vacanțelor mai aproape de începutul sezonului estival activ. În consecință, peste 90% dintre complexele turistice sunt pregătite să înceapă operațiunile mai devreme decât de obicei, cu scopul de a profita de sezonul prelungit.

În “Sunny Beach”, sezonul debutează oficial la 1 mai, în timp ce hotelurile individuale din sudul Burgas plănuiesc să își deschidă porțile cu o săptămână înainte. Îmbucurător este faptul că rezervările timpurii indică un interes robust, cu o creștere anticipată de 10-20% a numărului de turiști față de anul precedent, ceea ce indică un început promițător de sezon.

În mod special, există o revenire a interesului din partea turiștilor din Marea Britanie și Germania, cu o creștere de două cifre a rezervărilor pentru vacanța de vară înregistrată spre sfârșitul anului trecut. În plus, turiștii polonezi și cehi au manifestat un interes semnificativ pentru vizitarea Bulgariei de la debutul pandemiei.

În ciuda acestor indicatori pozitivi, lupta industriei aviatice pentru a-și reveni din după pandemie reprezintă o nouă provocare. Turoperatorii avertizează cu privire la potențialele limitări ale sosirilor de turiști din cauza capacității insuficiente a companiilor aeriene la nivel mondial. Sectorul continuă să se confrunte cu consecințele suspendării zborurilor și realocării forței de muncă, ceea ce exacerbează lipsa zborurilor disponibile.

În consecință, programele charter pentru vara viitoare dau prioritate destinațiilor cu sezoane estivale mai lungi și cu prevederi de ajutor de stat, cum ar fi Turcia, Spania și Grecia. Potrivit publicației citate, această schimbare reprezintă un regres pentru Bulgaria, care se confruntă cu o concurență sporită din partea țărilor vecine pentru traficul turistic.

 

“}]] 

Preluare: Economedia.ro Read More