SUA. Paza de Coastă încearcă să identifice sursa unei scurgeri masive de petrol în Golful Mexic, depistată săptămâna trecută. Autoritățile informează că o conductă s-a fisurat și aproximativ 26 de mii de barili de țiței au ajuns în apă.

Știri

 

Paza de Coastă americană informează că oleoductul respectiv, care se întinde pe o lungime de peste 100 de km, a fost închis joi dimineață de compania care îl operează, după ce țițeiul scurs a fost observat la aproximativ 30 de km în largul Deltei râului Mississippi, la sud-est de New Orleans. 

Echipele de survolare au observat vineri că petrolul se deplasa spre sud-vest, îndepărtându-se de țărmul statului Louisiana”, a transmis Garda de Coastă, precizând că eforturile de recuperare a petrolului scurs continuă, iar echipele intervin cu dispozitive subacvatice pentru a găsi fisura.

Reuters scrie că, în timp ce volumul exact al petrolului deversat nu este cunoscut, Paza de Coastă, care conduce operațiunea de purificare a apei, a raportat că, conform calculelor inițiale, în apă au ajuns 26.190 de barili de țiței. Autoritățile americane informează că, până acum, nu au fost raportate incidente legate de scurgere, referitor la persoane rănite sau la impactul asupra țărmului. 

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA informează că Paza de Coastă a cerut intervenția Echipei Naționale de Răspuns, formată din 15 entități federale responsabile de coordonarea răspunsului la incidente legate de poluare cu petrol. Compania care operează conducta a refuzat să comenteze incidentul la cererea presei.

Sursa: Reuters

 

Sursa: Biziday