SUA. Un pod de trei km din Baltimore s-a prăbușit, după ce a fost lovit de o navă cargo. Primele informații arată că mai multe mașini au căzut în râu, dar numărul victimelor este încă necunoscut.

Știri

 [[{“value”:”

Update 10:30: Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Baltimore a confirmat că prăbușirea podului din Baltimore este un “eveniment cu victime în masă”. Salvatorii cred că în jur de 20 de muncitori au căzut în râul Patapsco. Mai multe echipe de salvare intervin la fața locului.

Știrea în forma inițială: O navă de marfă a lovit podul care traversează portul Baltimore, a declarat marți un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă a SUA. Primele rapoarte despre incident arată că nava a lovit podul Francis Scott Key la ora locală 1:27, a declarat Matthew West, de la Garda de Coastă din Baltimore.

🚨#BREAKING: Mass Casualty has been Declared after a Large Container Ship Collides with Key Bridge Causing it completely Collapse⁰
📌#Baltimore | #Maryland

Currently, numerous agencies, including the Coast Guard and fire department have just declared a mass casualty incident as… pic.twitter.com/wvOTOVbvHE

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) March 26, 2024

Kevin Cartwright, directorul de comunicații al Departamentului de Pompieri din Baltimore City, a confirmat că podul a fost lovit de “o navă mare”, după care s-a prăbușit în râul Patapsco. Potrivit acestuia, “șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râu.

Podul, care face parte din Interstate 695, are o lungime de aproape 3 km. Autoritatea de transport din Maryland a transmis că toate benzile de pe pod au fost închise complet circulației începând cu ora 2:00, fără a preciza motivul.

MarineTraffic, o platformă de date maritime, a arătat că o navă container cu pavilion Singapore, a plecat din portul Baltimore la ora 1 dimineața și se îndrepta spre Colombo, Sri Lanka.

Podul, care poartă numele lui Francis Scott Key, autorul imnului național american, a fost inaugurat în 1977.

Știrea se actualizează pe măsură ce sunt disponibile informații.

Surse alternative: BBC, The New York Times

“}]] 

Preluare: Biziday Read More