Toxiinfecţia alimentară de la Academia de Poliţie: „Toţi studenţii au făcut o nouă vizită medicală. Nu s-au raportat noi cazuri de îmbolnăvire”

Toxiinfecţia alimentară de la Academia de Poliţie: „Toţi studenţii au făcut o nouă vizită medicală. Nu s-au raportat noi cazuri de îmbolnăvire”

Știri

 

Toţi studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuești au făcut, duminică, 19 noiembrie, o vizită medicală, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a ajuta ancheta epidemiologică să stabilească motivul pentru care aproape 100 de tineri au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, transmite instituția, într-un comunicat preluat de agenția News.ro.

„În ultimele 24 de ore, nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistenţă medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenţilor. Sălile de mese şi blocul alimentar sunt igienizate suplimentar, sub atenta supraveghere a personalului aflat la permanenţa instituţiei, care, împreună cu personalul de deservire din blocul alimentar, asigură şi supraveghează servirea în bune condiţii a mesei zilnice pentru studenţii instituţiei noastre”, au transmis, duminică, reprezentanţii Academiei de Poliţie, într-un comunicat.

Personalul medical „s-a preocupat continuu de starea de sănătate a studenţilor, informând conducerea Academiei de Poliţie despre situaţia de fapt”.

Pe tot parcursul zile de duminică s-a desfășurat „o scurtă vizită medicală a tuturor studenţilor noştri, atât pentru monitorizarea stării de sănătate a acestora, cât şi pentru stabilirea altor informaţii necesare anchetei epidemiologice, aflată în desfăşurare”.

Conducerea Academiei a dispus instructorilor superiori de an realizarea unor informări periodice cu privire la modul de respectare a normelor de curaţenie şi igienă în campusul universitar, monitorizând permanent introducerea şi consumul de alimente din afara instituţiei, a mai informat instituţia.

Informările periodice ale instituţiei de învăţământ vin după ce aproape 100 de studenţi au acuzat, în săptămâna care a trecut, simptome de toxiinfecţie alimentară.

Conducerea unităţii a dispus serviciu medical permanent, după ce câteva seri la rând echipaje medicale au fost solicitate să intervină pentru a acorda ajutor studenţilor.

Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control să verifice situaţia.

Foto: Facebook Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

 

Sursa: Libertatea