Ucraina. Președintele Zelenski a demis conducerea serviciului de comunicații speciale, acuzată că ar fi derulat o achiziție la suprapreț și ar fi delapidat, astfel, 1,7 milioane de euro. Faptele s-au produs între 2020 și 2022.

Știri

 

Biroul Național Anticorupție transmite că are dovezi care să susțină faptul că unii membri ai conducerii Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor au fost implicați în deturnarea unei sume de aproape 1,7 milioane de euro. Șase persoane sunt suspecte, între ele și directorul serviciului și adjunctul său, care au fost destituiți de Volodimir Zelenski.

Conform procurorilor, între 2020 și 2022, conducerea serviciului și reprezentanții unui grup de firme au elaborat o schemă pentru delapidarea sumei de bani destinată unei achiziții de programe software, la un cost mai mare decât cel de piață. Diferența de bani, aproape 1,7 milioane de euro, ar fi ajuns la cele șase persoane. 

Pentru a-și masca urmele și pentru a distribui sumele între membrii grupului, aceste fonduri au fost transferate în conturile unor societăți controlate din străinătate.

Sursă: Pravda.ua

 

Sursa: Biziday