Un tâlhar care a jefuit vopsit pe față o bancă, în Austria, a încercat să convingă o judecătoare că nu știa ce face: „Sunt prost!”

Un tâlhar care a jefuit vopsit pe față o bancă, în Austria, a încercat să convingă o judecătoare că nu știa ce face: „Sunt prost!”

Știri

 

Un tânăr arestat după ce a jefuit o bancă a încercat să înduplece o judecătoare și i-a spus că e prost, de aceea a comis tâlhăria, relatează cotidianul austria Kronen Zeitung.

Raiffeisenbank vrea înapoi în jur de 18.000 de euro de la tâlharul care a atacat sucursala din Schwertberg. Nu este vorba doar de prada pe care a luat-o și apoi s-a răsfățat într-un bordel, ci și de costurile de tratament pentru cei doi angajați șocați și de înlocuirea a două seifuri.

„Sunt prost”, a spus un tânăr de 23 de ani din Mühlviertel, când a vrut să convingă juriul de la tribunalul regional Linz că este bolnav mintal și dependent de droguri. „Tatăl și fratele lui sunt, de asemenea, schizofrenici”, a spus apărătorul public al jefuitorului.

„Este doar o scuză”, a spus procurorul Doris Fiala, pentru că atacul a fost pregătit cu mare atenție. Cu câteva zile înainte, tânărului de origine turcă, șomer, care nu și-a căutat niciodată un loc de muncă, i-a venit ideea, „în timp ce fuma un joint”, să jefuiască Raiffeisenbank din Schwertberg, unde el însuși era client!

„A testat chiar și traseul de evadare”, a spus procurorul. „Mi-a luat 3 minute și 50 de secunde”, a spus tânărul de 23 de ani, care și-a putut aminti majoritatea detaliilor jafului.

A intrat în bancă vopsit pe față cu vopsea roșie și neagră, pe sub cagulă și ochelarii de soare: „Nu puteai vedea culoarea feței, era complet neagră”, spune una dintre cele două victime ale jafului. Pentru că a țipat, tâlharul a fugit, deși mai erau bani în sertarul de bani.

A plecat cu puțin sub 15.000 de euro, apoi a luat un taxi până la Krems, de unde a reușit să scape apoi cu toată suma furată, în afară de 930 de euro pe care i-a cheltuit cu prostituate și cocktailuri la barul hotelului.

Șooferul de taxi i-a pus pe anchetatori pe urmele lui, pentru că plătise călătoria la Krems în numerar. „V-ați distrat foarte bine timp de o săptămână”, a spus procurorul, care s-a împotrivit solicitărilor de examinare psihologică

La finalul procesului, tânărul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar sentința nu este definitivă.

 

Sursa: Libertatea Read More