Volodimir Zelenski l-a atacat dur pe Vladimir Putin: „O creatură bolnavă și cinică. A vorbit din nou cu el însuși și a fost televizat din nou”

Volodimir Zelenski l-a atacat dur pe Vladimir Putin: „O creatură bolnavă și cinică. A vorbit din nou cu el însuși și a fost televizat din nou”

Știri

 

Volodimir Zelenski a respins acuzațiile președintelui rus Vladimir Putin cu privire la implicarea Ucrainei în atacul terorist din regiunea Moscovei. Într-un mesaj transmis luni seara târziu de site-ul oficial al președintelui ucrainean, acesta îl numește pe liderul de la Kremlin „o creatură bolnavă și cinică”, relatează cotidianul Ukrainskaia Pravda.

Cu câteva ore înainte, președintele rus Vladimir Putin admisese, pentru prima dată, că „islamiști radicali se află în spatele atacului” de săptămâna trecută asupra sălii de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, dar a sugerat că Ucraina a fost cumva implicată.

„Știm că această crimă a fost comisă de mâinile unor islamiști radicali, a căror ideologie este combătută de secole de însăși lumea islamică”, a declarat Putin, în cadrul unei întâlniri televizate.

„Această atrocitate poate fi doar o verigă dintr-o serie întreagă de încercări ale celor care se află în război cu țara noastră, din 2014, prin intermediul mâinilor regimului neonazist de la Kiev”, a spus liderul de la Kremlin, referindu-se la Ucraina. „Desigur, este necesar să răspundem la întrebarea: de ce după comiterea crimei teroriștii au încercat să meargă în Ucraina? Cine îi aștepta acolo?”, a adăugat Putin.

Volodimir Zelenski a reacționat luni seara la aceste declarații și în comunicatul postat pe site-ul președintelui l-a atacat dur pe liderul de la Kremlin: „Astăzi, Putin a vorbit din nou cu el însuși și a fost televizat din nou. Dă vina din nou pe Ucraina. O creatură bolnavă și cinică. Toți sunt teroriști, cu excepția lui, deși de două decenii se hrănește cu teroare. El este cea mai mare fereastră pentru teroare. El și serviciile sale speciale. Și când nu o să mai fie, cererea de teroare și violență va dispărea odată cu el, pentru că este cererea lui. A nimănui altcuiva”.

137 de oameni au murit în atacul de vineri de la Crocus City Hall și grupara jihadistă ISIS a revendicat atacul. Moscova susține însă că Ucraina e implicată, fără să ofere dovezi sau să explice în ce fel.

 

Preluare: Libertatea Read More