X/Twitter a dat în judecată Media Matters, un organism independent care a arătat că reclame la mari companii apar alături de postări antisemite. Compania spune că demersul a fost manipulat.

Știri

 

Compania X (fostul Twitter) a dat în judecată Media Matters pentru “defăimare”, după ce organismul a publicat un raport în care a arătat că reclamele marilor companii au fost afișate alături de postări cu conținut antisemit. X susține că organismul de supraveghere a presei s-a folosit de conturi care urmăreau exclusiv branduri și “a recurs la derularea și reîmprospătarea la nesfârșit a feed-ului până când a primit în cele din urmă pagini care conțineau rezultatul dorit: conținut controversat alături de postările plătite ale celor mai mari agenții de publicitate de pe platformă”.

Media Matters a răspuns că acțiunea în justiție este doar o încercare de intimidare a criticilor platformei și că “așteaptă nu nerăbdare să obțină câștig de cauză”.

X/Twitter obține majoritatea veniturilor din reclame, iar după publicarea raportului, companii importante precum IBM, NBCUniversal, Comcast, Disney sau Apple au anunțat că nu-și vor mai face publicitate pe platformă. 

Procesul marchează cea mai recentă dispută a companiei cu autoritățile de reglementare și agențiile de publicitate, care au indicat o creștere a discursurilor instigatoare la ură pe platformă de când Elon Musk a cumpărat-o, în octombrie anul trecut, și a făcut concedieri în rândul personalului de moderare a conținutului.

Surse alternative: DW, Politico

Foto: Olena Churilova | Dreamstime.com

 

Sursa: Biziday