UniCredit Lab: a treia ediție de mentorat pentru tinerii antreprenori, în cadrul Romanian Creative Week

Comunicate de presă

Opt experți din domenii diferite de expertiză au oferit consultanță personalizată timp de o zi

28 mai 2024 UniCredit Lab, susținut de UniCredit Bank, este și anul acesta parte a programului de mentorat dedicat tinerilor antreprenori, în cadrul Romanian Creative Week (RCW). Evenimentul, unul dintre cele mai așteptate momente ale RCW și aflat deja la a treia ediție, a reunit la Iași opt experți din domeniile banking, business development, financiar, juridic, contabilitate și audit financiar, marketing și digital marketing și branding din România.

Aproximativ treizeci de antreprenori aflați la început de drum au beneficiat de consultanță personalizată pentru dezvoltarea afacerilor lor, în cadrul programului de mentorat UniCredit Lab/Speed Mentoring for Wannabe Entrepreneurs. Investitori care au construit de la zero business-uri de succes și specialiști în domenii-cheie de afaceri, cu o vastă experiență profesională, au lucrat individual și în echipe cu tinerii antreprenori înscriși în workshop-ul de la Iași.  

„UniCredit Lab reprezintă pentru noi o oportunitate de a interacționa direct cu tinerii antreprenori și de a le oferi suportul de care au nevoie pentru a-și transforma ideile în afaceri de succes. Credem cu tărie în potențialul tinerilor și suntem dedicați să îi sprijinim prin programe educative, precum UniCredit Lab – un eveniment care a devenit deja tradiție în cadrul Romanian Creative Week. Continuăm, astfel, să sprijinim comunităților de antreprenori creativi și ne dorim să vedem cât mai multe inițiative inovatoare transformate în afaceri de succes”, a afirmat Anca Ungureanu, director Identitate&Comunicare la UniCredit Bank.

Mentorii din acest an, din cadrul UniCredit Lab/Speed Mentoring for Wannabe Entrepreneurs, sunt:

 • Antoaneta Curteanu are o experiență de peste 25 de ani în sistemul bancar. Din noiembrie 2019, este Membru al Directoratului și Vicepreședinte Executiv al diviziei Retail UniCredit Bank.
 • Anca Ungureanu, Director Identitate&Comunicare în cadrul UniCredit Bank, cu o experiență în marketing și comunicare de peste 20 de ani. În prezent, coordonează comunicarea internă și externă a băncii, retail și corporate marketing, brand management, precum și implicarea în proiectele de comunitate și responsabilitate socială corporativă. 
 • Carmen Iablonschi, Sales Trainer în cadrul UniCredit Bank începând cu anul 2010. În 2022, a susținut în cadrul Romanian Creative Week primul workshop de educație financiară și antreprenorială, intitulat Becoming an Entrepreneur.
 • Irina Neacșu, expert contabil și auditor financiar. Conduce, de 20 de ani, compania de contabilitate și audit financiar FIN EXPERT. 
 • Alin Coman, cu peste 10 ani de experiență în stimularea creșterii și gestionarea companiilor din diverse industrii. În prezent, se află la conducerea Sound Masters, distribuitor exclusiv în România pentru mărci renumite de electronice de consum. 
 • Cosmin Năstasă, fondator și CEO al agenției Data Revolt, cu 20 de ani de expertiză care acoperă zona de marketing digital, media online, marketing de performanță, analiză web și publicitate.
 • Tudor Colțan este avocat de business, antreprenor și speaker pe teme legate de educație juridică și financiară. Conduce o societate de avocați specializată în Dreptul afacerilor și crede în avocatura care susține antreprenoriatul, printr-o abordare integrată a clienților.  
 • Marinela Mihalcea – Head of Financing Products Retail în cadrul UniCredit Bank. Cu o experiență de peste 20 de ani în leasing, finanțare de consum și industrie bancară, a coordonat de-a lungul timpului echipe naționale și regionale în vânzări și dezvoltare de produse. Absolventă EMBA a Universității Economice de Afaceri din Viena, este pasionată de sustenabilitate și deține diploma de EFFAS Certified ESG Analyst.

Tot în cadrul ediției din acest an a RCW, a avut loc UniCredit FinTech Hack, un hackathon de 48 de ore în care echipe mixte de studenți specializați în Coding/Design/Marketing au lucrat împreună pentru a dezvolta soluții inovatoare de mobile banking, prezentate ulterior în fața unui juriu format din specialiști și experți fintech. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Centric IT Solutions, iar UniCredit Bank a oferit premii consistente de până la 2500 EUR echipelor clasate pe podium.

 • Locul I – Echipa Buddy – 2500 EUR

Camelia Gheorghiță

Laura Cojocaru

Andra Ciucalău-Marianciuc

Andrei Pasaniuc 

 • Locul 2 – Echipa Star Bank – 1500 EUR

Mateea Manolică

Robert Manu

Iulian Pristavu

Tudor Apetroaie

Andrei Țigăieriu

 • Locul 3 – Echipa Easy UniCredit – 1000 EUR

Adelina Budeanu

Cătălina Grigore

Vlad Apostol

Sebastian Popovici

DESPRE UNICREDIT BANK

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK 

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Uniunii Europene, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).